Teške su to stvari…

Mnogo smo mi svi tužni u poslednje vreme… I nešto ne vidimo izlaz, niko od nas…

Lečimo decu sms-ovima, otuđili smo se, jer su nas na to naterali, jedemo nekvalitetnu hranu, jer za drugo uglavnom para nemamo, gledamo onu prokletu kutiju preko koje nam mozak ispiraju, ne družimo se, jer su nam rekli da sada ne treba da se družimo, podelili su nas po svim mogućim nivoima…

A u stvari se sve svodi na jedno jedino: ne mislimo nikako svojom glavom.

Odavno sam to napisala, verovatno i ponovila, ali opet ću, nije mi teško.

Jednu državu je najlakše uništiti tako što joj prvo uništiš obrazovanje.

Škola treba da je škola. Samo joj ime kaže. Životna, edukativna, životnopripremajuća ustanova. A naše su sve, osim toga. Decu teramo da uče napamet. Ljudi, napamet se uče pesmice i to samo zato da bi vežbali mozak. Drugi razlog danas jednostavno ne postoji.

Evo sad polako nas pripremaju na to da ćemo preći onlajn.

Statistika je neumoljiva, sad čija i koliko frizirana, to je valjda svima jasno, ne treba objašnjavati. Prošlo leto, možemo ovce da zatvorimo u tor, dosta su se i radovale životu. I sad možemo da nastavimo da im mažemo oči, zabavili su se malo. Živeće od toga barem par meseci.

Svetska štampa je pre par dana pisala o tome kako se u Teksasu ukidaju maske i ograničenja protiv korona virusa. To je objavio teksaški guverner Greg Ebot. I dodao, da je vreme da se Teksas otvori sto posto.

Zatim, Danska je ukinula mere, Švedska je prati u stopu, kako sam pročitala na euronews. com, a Britanci su, kao što znamo odustali od propusnica. I zašto onda Srbija ne olabavi malo? Zato što nama preti novi talas, ali kako lepo Aljazeera napisa, Vučić i SNS su jači od korone.

Da, ludo zvuči, ali jesu. Jer mogu da plasiraju bilo kakvu informaciju koja im se prohte. Većina će da poveruje. Šta god oni napisali, rekli, potpisali. Njihova je poslednja. Moraće neku frku pothitno da naprave da bi odvratili javnost od detektovanja njihovih špekulacija.

A šta su kod nas najnovije vesti? Pa, Gajić iz Narodne stranke je izjavio da je Beograd na vodi privatna investicija braće Vučić, u šta nekako nije teško ni poverovati. Gajić je za Danas izjavio i to,da je Aleksandar Vučić istovremeno i šef države a i šef mafije. Simpatična kombinacija, morate priznati. Arapi su, kako on kaže, samo kaskaderi braće Vučić. Ugovor o Beogradu na vodi je pravno sporan i neustavan, napomenuo je, a ja ću da napomenem da je čovek pravnik, pa valjda zna o čemu priča.

Idemo dalje. Marina Lipovac  Tanasković (šefica odborničke grupe NS u Skupštini) rekla je da će kilometar metroa u Beogradu koštati 100 miliona evra, što je totalna pljačka. Kao poređenje, navela je madridski metro, gde je cena po kilometru bila 43 miliona evra. E sad, ko se kod nas sve ugradio, to nam ostaje samo da pretpostavljamo.

Znači, kako god da okrenete, mi smo ga sa ovom vlašću ugasili.

To uzima ko šta stigne. A nama ne da ništa.

A što je najstrašnije od svega, nas ima neuporedivo više nego njih. I oni bi trebalo da budu u našoj službi. Pa opet, toliko su nam isprali mozgove, da mogu da rade šta hoće zapravo. Jer, moć njihova leži u sposobnosti ucene. Ucenjuju nas zdravljem i materijom. Sa dve najvažnije stvari. Prva je zaista važna. Ona druga ne vredi ama baš ništa bez propratnih, mnogo važnijih stvari.

Elem, nas su opljačkali po više tačaka. Mentalno, fizički, a što je najvažnije, duhovno i duševno. Ubedili su nas da nam samo oni žele dobro, pa ako i prođemo Golgotu, posle će biti mnogo bolje. Da, ako preživimo njihovu torturu. A mnogi neće.

Postali smo tužni ljudi, koji misle samo “u se, na se i poda se”, jer je to jedini mogući način da preživimo. A nije zapravo. Za to potonje smo sami krivi. Mozgovi su nam dati da mislimo. Oči da vidimo, gledamo i čitamo. Uši da čujemo između redova. Ništa od toga kako izgleda ne koristimo.

Postali smo mnogo tužni ljudi. Zombirane generacije, koje su zaboravile da komuniciraju životno. Da se organizuju, da prepoznaju pravu, a i lažnu emociju. I ako uskoro ne bude neki ozbiljan reset, laku noć i prijatno.

U ovom slučaju, nema ni reprize, a ni popravnog.

Foto: istorijskizabavnik.rs