Velika čast je ukazana Fondaciji Sloboda štampe, to jest njenoj novinarki Margareti Tomo, novinarki-urednici Sabad Mađar So-a i Čaladi Ker-a, a i glavnoj urednici Babamama portala, a koja je dobila nagradu Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za najbolju novinarku koja izveštava na jezicima manjinskih nacionalnih zajednica za 2022. godinu.

U saopštenju najstarijeg nezavisnog novinarskog udruženja u bivšoj Jugoslaviji piše i to da je Denis Kolundžija (koji takođe piše i za Slobodnu reč), dobio nagradu za novinara godine, a Ivana Gordić Perc dobila je nagradu za istraživačko i analitičko novinarstvo, dok je dobitnik regionalne nagrade „Mirko Đorđević“ pisac Andrej Nikolaidis iz Crne Gore.

Predlog za nagrađene dala je za ovu namenu formirana komisija, što je odobrio upravni odbor Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Posebno smo ponosni na našu novinarku Margaretu Tomo, koja svojim radom podiže novinarski zanat na viši nivo i potvrđuje da se i u ovim vremenima u kojim živimo može nepristrasno izveštavati, uz visoko poštovanje novinarske etike na jedan jedini mogući način.

Margareta Tomo, novinarka Fondacije Sloboda štampe (Foto: Zita Merenji)