Mnogi se sećaju simpatičnih monstrumčića koje smo skupljali, što zbog dece, što zbog nas samih. Međutim, da li znate šta zapravo znači reč Pokemon?

Ne bi li skrenuli malo misli sa ovih nepodnošljivih vrućinčina, evo malo razbibrige vezane za ovu temu.

Pokemone je kreirao japanski dizajner video igrica Satoši Tajiri 1996. godine. Igra je postala mnogo više od igre kartama, nakon što je kompanija svojoj franšizi dodala video igre, animirane serije, filmove i druge srodne medije. Kako prenosi The Mirror, kompanija Pokemon sada vredi oko 92 milijarde dolara i medijska je franšiza sa najvećom zaradom svih vremena.

Sve je počelo 1996. godine izdavanjem Pokemon Red-a i Pokemon Green-a u Japanu. Nakon toga je kompanija objavila Pokemon Red i Pokemon Blue u Severnoj Americi, zajedno sa animiranom serijom. The Pokemon Trading Card Game (TCG) debitovala je u Evropi i Severnoj Americi 1999. godine, kada je prvi animirani film vezan za ovo objavljen u SAD. Ali, dok mnogi rani fanovi Pokemona znaju sve o njegovoj istoriji, neke nove generacije ne znaju mnogo o njihovom poreklu. To je navelo jednog igrača Pokemona da podeli svoje čuđenje na Reddit-u, nakon što je otkrio šta zapravo znači ime kompanije – Džepna čudovišta. Isto tako, Digimon znači – Digitalna čudovišta.

Međutim, iako mnogi Pokemoni zaista liče na životinje, a ne na tradicionalna čudovišta, termin „čudovište“ se u ovom kontekstu u širem smislu odnosi na bilo koje fantastično ili izmišljeno stvorenje. U svetu Pokemona, ova stvorenja dolaze u svim oblicima i veličinama, u rasponu od životinja do mitskih bića, pa čak i oživljenih neživih predmeta. Dakle, dok mnogi Pokemoni više liče na životinje, izraz „džepna čudovišta“ zapravo odražava raznoliku i maštovitu prirodu stvorenja koja se nalaze u svetu Pokemona.

U svakom slučaju, simpatična i zabavna igra, koja je mnogima od nas obeležila neki deo života.

A ako mislite da je jednostavna, pa pokušajte da je igrate, možda se iznenadite.

U svakom slučaju je po ovim vrućinama bolje to, nego da se nervirate oko stvari koje ne možete promeniti.

Pokemoni (Foto: Puzzels123)