Redovno nam truju mozgove glupostima tipa one da smo ekonomski tigar, da sve što se ovde dešava je za naše dobro i tako dalje… Valjda je već svima jasno za čije dobro se u ovoj državi sve odvija.

Elem, red je da se za trenutak vratimo u realnost, koja na Suvoj planini na primer, nije nimalo ružičasta.

Kako javlja vreme.com, oko 700 krava i 300 konja koji se nalaze na ispaši na Suvoj planini dva dana je bilo bez vode. Na ovim temperaturama. Kako kažu stočari odatle, ovaj problem se javlja svake godine, a izvor je presušio još pre mesec dana. Opština im je dala cisternu, ali u vidu prastarog kamiona koji se često kvario, da bi se na kraju ozbiljno pokvario i ne može više da se popravi. Jedna životinja je i uginula. Kako navodi dalje portal, oko 40 stočara koji brinu o grlima na Suvoj planini ovog leta su uložili oko 500 000 dinara za gorivo i popravke kamiona. Ranije je procenjeno da je potrebno minimum 40 tona vode dnevno, obećani su im i bunari kao trajno rešenje problema, ali je sve ostalo na obećanju, očigledno.

Kako dalje javlja Radio Slobodna Evropa, pomoć je 14. avgusta dopremila Vojska Srbije. Na zadatku su angažovani pripadnici kopnene vojske sa dve cisterne, koji su u više tura tokom dana dopremali vodu za ugrožene životinje, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane.

Baš ekonomsko-tigrovski, nema šta.

I ovde je, kao i u mnogim slučajevima kod nas, na snazi ona narodna – obećanje, ludom radovanje. Naročito predizborno.

Iznemogle životinje na Suvoj planini (Foto: vreme.com)