Da je svet u ozbiljnom problemu, to je već valjda svima jasno, verovatno su nam razni TikTokovi spržili mozgove, što je opet posebna tema za obradu.

Elem, s obzirom da se sada već pod maskom woke agende gura i ono što jeste prihvatljivo, a bogami i ono što uopšte nije, pojavilo se najnovije „čudo“, koje je zaista teško prihvatiti, u ovom slučaju progutati. Radi se o najnovijoj vrsti čipseva litvanske kompanije Chazz. To su grickalice sa ukusom penisa i vagine. Nije to nova stvar, izašli su prošle godine, ali nisu bili ovoliko rasprostranjeni, a pojavili su se i u susednim nam zemljama Mađarskoj i Grčkoj.

O čemu se zapravo ovde radi?

Kako navode iz kompanije, proizvod je nastao povodom istraživanja koje pokazuje da milenijalci tri puta manje upražnjavaju seks od svojih roditelja u tom uzrastu. Kako će tačno ovaj čips doprineti tome da češće upražnjavaju seks, ja ne mogu da pojmim, možda vi dragi čitaoci možete.

Na pakovanju sa ukusom ženskog polnog organa je rasna žena u crvenom donjem vešu (tipa Džesika Rebit), koja sedi na hrpi čipsa, dok je na pakovanju sa ukusom muškom polnog organa muškarac koji liči na Tarzana sa smokvinim listom na „onom“ mestu. Tu su takođe i neke poruke, kao što su „sva tela su ukusna“, „recite da seksu“ itd. Na oba pakovanja piše da su za +18.

U opisu proizvoda od strane kompanije takođe piše i da su ove grickalice namenjene „hrabrim“ i „slobodnim ljudima“, a ima i poruka tipa “izgubite devičanstvo uz naš čips”…

Kako je lako te velike reči danas proturiti, neverovatno.

Što je najluđe, čips košta skoro 10 evra i distribuiraju ga sada već u većini zemalja Evrope i u SAD.

Na primer, u Grčkoj ih distribuira onlajn kompanija sa sedištem na Kritu, pa iako se navodi da su namenjeni isključivo odraslima, na mreži veoma lako mogu da ih nabave i mala deca. Takođe su u slobodnoj prodaji i po kioscima.

Evo sta piše na sajtu kompanije u vezi ovog čipsa:

„… I čips sa ukusom vagine i sa ukusom penisa nisu namenjeni za ličnu upotrebu. Naravno, možete ih kupiti i grickati sami, ali smo mi kreirali ovaj proizvod da biste ga DELILI. Ovo može biti odličan poklon vašoj voljenoj osobi ili prijatelju otvorenog uma sa odličnim smislom za humor. Ovaj poklon vam može pomoći da pošaljete direktnu poruku da ste oslobođeni inhibicija i spremni za otvorene razgovore o seksu, neopterećeni osudama ili predrasudama. Kada se da romantičnom partneru, može delovati kao jasan poziv ne samo da se prepustite oralnom seksu, ostavljajući svu nelagodu van vrata spavaće sobe, već i da istražite sve druge puteve koji dovode do maksimalnog zadovoljstva za sve uključene strane. Danas je tri puta manja verovatnoća da će mladi imati seksualne odnose, nego njihovi roditelji u istom uzrastu, ali verujemo da milenijalci imaju obavezu i neophodnu upornost da ovu nesrećnu situaciju preokrenu. Što se tiče ukusa, čipsevi su ukusni i voleće ih većina onih koji ih probaju. Iako ovo nisu tipični i uobičajeni ukusi,  te selična iskustva  mogu razlikovati…“

Možda bi zaista trebalo vratiti to seksualno vaspitanje u škole, pogotovo umesto nekih predmeta gde se baš ništa životno ne uči, već se samo popunjava fond. Znamo svi dobro da nam je školstvo otišlo u … (da ne budem vulgarna), pa bi ovo možda bila prilika da se malo povrati.

Ono što prilično zabrinjava je što su sada i kompanije koje proizvode čipseve počele straobalno da se brinu za propadanje civilizacije, pa izigravaju lajf koučeve i psihoterapeute, doduše, sve to po ceni od skoro 10 evra po kesici. Nije to ni loše smišljeno u ovom današnjem svetu gde se sve smišlja ne bi li nam sive ćelije što brže odumrle i da bi ih što manje ostalo.

Kada čovek malo bolje razmisli, sa decom treba razgovarati o svemu, pa i o seksu, koji ne sme i ne može da bude tabu tema, ne treba o njemu da našu decu edukuju kompanije koje proizvode čipseve.

Gde leži problem?

Problem je, između ostalog, i u besomučnom skrolovanju, koje pospešuje proizvodnju dopamina dok to radite, prema nekim studijama, ali kada ne radite, može itekako da vas ubaci u depresiju, kao i da pojača postojeću. Odgovorno tvrdim da je TikTok jedna od najvećih pošasti današnjice, tekovinom je nikako ne mogu nazvati.

Po cenu da zvučim kao da imam 100 godina, dragi naši milenijalci, izađite radije napolje, prošetajte, pročitajte neku dobru knjigu, slušajte muziku, pogledajte neki dobar film, nađite se na kafi sa prijateljima, možda se iznenadite koliko sve to može da vas obogati, umiri, ispuni.

Grickajući čipseve sa ukusom nečega što ne spada u ishranu, već u druge domene, sve sa prikrivenim porukama, a u cilju odličnog profita koji potiče od šišanja ovaca, nećete daleko odmaći, osim što ćete nekom napuniti džepove plativši svoju glupost.

Čipsevi sa ukusom penisa i vagine (Foto: ebay.com)