Učenici prvog i drugog razreda osnovne škole su ciljna grupa akcije koju sprovodi poslastičarnica Kriška u Senti. Ideja je pala na pamet Ričardu Makrinovu, koji je još jednom ostao veran svojoj ranijoj izjavi po kojoj su deca i briga o njima najvažnije stvari u životu.

-Molimo učenike prvog i drugog razreda da uzmu u ruke olovke u boji, flomastere ili četkice i  nacrtaju rođendansku tortu njihovih snova na stranici  A4 formata. Kada to urade, neka svoje crteže dostave od 21. oktobra do 3. novembra u poslastičarnici Kriška (Ađanska ulica 8), gde će dospeli radovi biti izloženi, a naši kupci će glasati – rekao je Ričard Makrinov, koji je dodao da će ispod crteža biti samo redni brojevi, pa oni koji budu posetili poslastičarnicu mogu da glasaju za redni broj ispod crteža koji im se najviše sviđa.

-Pobednički crtež biće pretočen u pravu tortu, koja će biti uručena pobedniku, a drugoplasirani i trećeplasirani dobiće utešne nagrade. Svako ko pošalje crtež dobiće poklon, dok će među onima koji su glasali biti izvučena tri paketa slatkiša – rezimirao je Ričard, koji je dodao da će se radovi dece moći pogledati od 4. do 17. novembra, a rezultati će biti objavljeni 20. novembra.

Oni koji su osvojili prvih pet mesta, biće pozvani na tradicionalno takmičenje u ukrašavanju torti u sportskoj hali u Senti 14. i 15. decembra, koje zajednički organizuju Udruženje poljoprivrednika Senta, VATEBET i poslastičarnica Kriška.

Rezime najvažnijih informacija:

Uzrasna grupa: na takmičenju mogu učestvovati učenici og i drugog razreda.

Zadatak: Nacrtaj rođendansku tortu iz snove na listu A4 formata!

Rok za predaju: 3. novembar.

Mesto isporuke: poslastičarnica Kriška, Ađanska ulica 8, 24400 Senta (ponedeljak – utorak 8:30 – 18:00, sreda-nedelja 8:00 – 19:00)

Glasanje: od 4. do 17 novembra u poslastičarnici

Proglašenje rezultata: 20.novembar

Nagrade: Svi učesnici će dobiti poklon. Tortu pobedniku pripremiće poslastičarnica i u unapred dogovoreno vreme dostaviti na kućnu adresu. Drugo i treće mesto dobiće utešnu nagradu. Oni koji osvojili prvih pet mesta mogu da učestvuju na takmičenju u ukrašavanju torti u decembru. Među glasačima će biti izvučena tri paketa slatkiša.

Torta Sa Sedam Sveća

 Dobila su dečica

tortu sa sedam svećica!

To je dar od bake

 za đake prvake za ovih sedam godina —

 sedam prvih petica.

 Potrčite, dečice

 da palimo svećice!

 Prva je svećica Ljubav

 druga — Drugarstvo

 naše najveće carstvo,

 treća svećica Sreća,

 četvrta je Dobrota

 bez koje nema života,

 peta je svećica Poštenje,

 šesta svećica Učenje,

a sedma je Igranje —

 najdraže zanimanje!

Dobrica Erić

Torta (Foto: szmsz.press)