Gospođa Elvira Kovač je potpredsednica Narodne Skupštine Republike Srbije, narodni poslanik, potpredsednica SVM-a, po zanimanju diplomirani ekonomista (kukuuuuuu?!).

Da, to je ta gospođa što misli da mi po Senti orgijamo. Pa možda u tom smislu neko i orgija, nemam pojma još me nisu pozvali, ako budu, izvestiću.

Orgijamo mi već decenijama, ali više po našim glavama orgija nesposobno rukovodstvo, no, to je druga, mnogo lokalnija tema od ove.

Elem, koliko neobrazovan, nekulturan (i izostao iz osnovne škole) i potpuno sumanut treba da budeš da ne znaš razliku između orgija i orgulja? Jer ako su tu bile u pitanju orgije koje je finansirala država, onda komšija Sajer može slobodno da se pokrije ušima, jer smo zaista sve okolo zeznuli po razvratu i gluposti.

Da, pogađate, bio je u pitanju instrument, tja… Mala razlika.

Ali sve ovo gore navedeno, što bi trebalo da predstavlja gospođa Kovač, zapravo pada u vodu… Očito je da više ništa nema ovde svoju vrednost… Jer neko iole ozbiljno obrazovan bi se barem ispravio, greške se dešavaju, ali je ona samouvereno dalje izjavila da bi o tome dugo mogla da priča… Kukuuuuuuuuu

I tu je sad taj momenat… Onaj u kom smo dozvolili raznim kreaturama poput Mimi, Cimi, Cuci i Muci (nisu vredne pominjanja), pa zašto da ne i Elviri Kovač, da nam kreiraju stvarnost i budu neki faktori, je momenat kada smo odustali.

I to je dragi moji nama na dušu, nikom drugom.

Momenat kada smo od sebe i svoje budućnosti odustali, je onaj kada su se rodili iz svega ovoga, možda bolje reći izgmizali, svi oni ljudi, koji vode državu, a osnovno obrazovanje (o kulturi sada nećemo) nemaju. A vode državu, ponavljam.

I nije da agitujem, ali ako nam je proslava i ovako ukakane godine najvažnija, onda smo u ozbiljnom problemu. Mentalnom.

Ako pak slavimo odlazak ove, a dolazak nove, onda ima nekog opravdanja. Ali za proslavu sa oprezom na svim nivoima.

Jer đavo je uvek iza ćoška. I ako se ne zaštitimo, probudimo, imaćemo problem. Mnogo veći nego što je ovo što nam se sada globalno dešava.

https://www.facebook.com/100010184838633/videos/1306654816350667/

Ljudmila Janković Gubik (Slobodna reč)

Elvira Kovač, naslovna fotografija: Ótos András (SVM Facebook)