Imam ličnu potrebu da se oprostim od čoveka koji je obeležio jedan period u vremenu, verujem mnogih od nas.

I kako Gile iz Orgazma reče, jedna epoha je završena odlaskom jednog od najboljih bubnjara ikada. Čarli je bio onaj točak oko koga se sve vrtelo i na koga ste uvek mogli računati. Tužan dan.

Bio je grafički dizajner, koji je sticajem okolnosti postao bubnjar Rolling Stonesa, i to ostao punih 58 godina. I koga će teško bilo ko moći da zameni.

Pravi engleski džentlmen, ostaće upamćen između ostalog i po tome što ništa nije moglo da ga izbaci iz takta, pravog, muzičkog takta. Teško ćete naći koncert na kom je Charlie pogrešio.

2006. godine, Charlie je izabran u Kuću slavnih modernih bubnjara, a 2016. godine je zauzeo 12. mesto na listi „100 najvećih bubnjara svih vremena“ magazina Rolling Stone.

Voleo je jazz, posebno Charlie Parkera, a svoj prvi komplet bubnjeva je dobio od roditelja kada je imao 13 godina. I ono najvažnije, teško da bi bez njega Stonesi postojali onakvi kakvi jesu. Institucija i legende.

Živeo je mnogo mirniji život od ostalih članova benda, ceo život proveo u braku sa jednom ženom, koja mu je rodila ćerku, a koja im je oboma podarila unuku.

I kako se oprostiti uopšte? Šta napisati?

Kad bolje razmislim, Charlie i ne može da umre. Ostavio nam je toliko zaveštanje, obeležio nam je toliko živote, da ne odlazi nikud. Samo se seli na neko bolje mesto. I bez patetike, nije je zaslužio. Neka ode dostojanstveno, onako kako je i živeo.

Putuj Charlie, uvek ćeš živeti kroz svoju muziku, čućeš se zauvek.

I hvala ti.

Foto: rockarchive.com