Dan šaha održan je 6. novembra 2021. godine u okviru prekogranične saradnje Šahovskog kluba Senta i Sportskog društva Géza Maróczy iz Segedina sa različitim šahovskim programima. Mladi i stari koji su zainteresovani za šah mogli su da provedu ceo dan igrajući šah, družeći se i zabavljajući se u prelepom Fantastiko centru u Senti.

U cilju promocije šaha, uz podršku Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, organizatori su organizovali, između ostalog, prezentaciju zanimljivih šahovskih igara, izložbu specijalnih šahovskih garnitura, ekipno takmicenje Vojvodina – Županija Čongrad-Čanad i takmičenje za decu u šahu.

Na veliko oduševljenje dva udruženja, većinu učesnika činili su mladi šahisti, koji su sa velikim interesovanjem i entuzijazmom učestvovali u svakoj manifestaciji.

sah u Senti

 

www.interreg-ipa-husrb.com

Ova publikacija je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ovog dokumenta je odgovoran iskljčivo Sahovski Klub „Senta” i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.

Foto: privatna arhiva