Lokalna policijska stanica na Rod Ajlendu dobila je neobičan upit, kako piše sajt npr.org, a to je da izvrši DNK test da dokaže postojanje Deda Mraza.

Vlasti u Kamberlandu, severno od Providensa, primile su rukom pisano pismo jedne devojčice ranije ovog meseca, navodi se u saopštenju za javnost. Devojčica je zatražila od policije da izvrši DNK test delimično pojedenog kolačića i šargarepe koje su verovatno konzumirali Deda Mraz i neki od njegovih devet irvasa na Badnje veče. Ostaci hrane su prosleđeni državnom Odeljenju za zdravstveno-forenzičke nauke na analizu, saopštila je policija.

Pismo devojčice policijskoj upravi (Foto: npr.org)

Pismo devojčice policijskoj upravi (Foto: npr.org)

„Ova mlada dama očigledno ima istančan smisao za istinu i istražni proces i uradila je ogroman posao upakujući svoje dokaze za podnošenje“ – rekao je šef policije Kamberlanda Metju Džej Benson u saopštenju. „Daćemo sve od sebe da joj priuštimo odgovore.“

Policijska uprava Kamberlanda odgovorila je maloj devojčici da „postoje već neki otkriveni dokazi koji podržavaju prisustvo Deda Mraza u njenom komšiluku“ na Badnje veče, u vidu fotografije onoga što je izgledalo kao jelen sa rogovima.

Uprava je saopštila da čeka rezultate testova i zamolila stanovnike da ostanu u toku u očekivanju daljih informacija.

Deca su divna, a odrasli koji ih razumeju i ne razbijaju im snove, isto tako.

Jednog dana će sve sami shvatiti, a do tada neka ostanu deca.

Predivna priča, retka u ovom sumanutom svetu.

Deda Mraz (Foto: thebalancemoney.com)