15. april: Javno preduzeće Elgas saopštilo je da, pošto sistem daljinskog grejanja u Senti nije bio pod pritiskom desetak dana, zagrevanje kazana i ponovo pokretanje sistema daljinskog grejanja donelo bi značajne dodatne troškove, pa ne planiraju ponovno pokretanje gradskog daljinskog grejanja.

17. april: Građani su na društvenim mrežama izrazili ogorčenje zbog ove vesti, jer u pojedinim stanovima, obrazovnim i javnim ustanovama nema alternativnog načina grejanja.

17. april: „Ovu ponudu su pokušali da nametnu ne samo meni, već i svim građanima Srbije, odnosno nije bitan Ustav, nije bitan zakon, a demokratski standardi mogu da se zanemare, i izbori, pa i opštinski biće kako i kada oni hoće“ – rekla je Ana Brnabić, predsednica republičkog parlamenta i dodala da neće kršiti ustav i zakon, odnosno da sigurno neće prihvatiti ponudu koalicije Srbija protiv nasilja da se istovremeno organizuju beogradski i opštinski izbori.

18. april: „U konsultaciji sa predsednikom Vučićem, odlučili smo da prihvatimo zahtev opozicione koalicije i da izbore zakazane za jul i avgust održimo 2. juna, istovremeno sa izborima u Beogradu“ – izjavila je Ana Brnabić, kojoj – kako se ispostavilo – nije trebalo ni dvadeset četiri sata da od reči do reči opovrgne izjavu koju je dala prethodnog dana.

19. april: Javno preduzeće Elgas, koje pruža usluge daljinskog grejanja, obavestilo je građane da je od četvrtka ponovo pokrenuto grejanje, zbog hladnog vremena. Sve dok traje hladno vreme i tri dana prosečna dnevna temperatura ne prelazi trinaest stepeni Celzijusa, daljinsko grejanje se nastavlja.

Ana Brnabić je opovrgnula svoju sopstvenu izjavu od prethodnog dana (Foto: politika.rs)