Već nas je i to iznenadilo, što Mađarski nacionalni savet nije uputio poziv za I Medijski skup južnog regiona Fondaciji Sloboda štampe, koja izdaje Čaladi Ker i Sabad Mađar So, kao i redakciji Marija Radio i Transparentna Vojvodina, pa i uredniku Esvereš. A usta su nam od iznenađenja ostala otvorena, kada je Arpad Fremond, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta, ni ne trepnuvši, u kameru Pannon Televizije rekao da će pozvati sve medijske radnike koji su aktivni u Vojvodini.

„Današnji sastanak je jedan opšti skup, te ćemo sve medijske radnike pozvati, koji su aktivni ovde u Vojvodini, ali će u narednom periodu biti održane i radionice, stručne diskusije i treninzi, kojima bismo želeli da pomognemo onima koji rade u medijima“ – rekao je Fremond.

U jeku predizborne kampanje, kada Savez vojvođanskih Mađara samo na Fejsbuk oglase troši na hiljade evra, bivši potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara, sadašnji šef MNS-a, pokušava da obmane, prevari ljude. Nameće se pitanje da li lider MNS-a zaista veruje da svi prihvataju i veruju u laži ćutećki, bez ijedne reči, a oni koji su direktno umešani prećutno zatvaraju oči pred njom. Ako on to misli, evo i ovim putem ga obaveštavamo: Ne, nećemo ćutati i ukazaćemo na svaku laž, makar i zato što je to posao štampe, a ne to, da sedeći za istim stolom sa političarima služi vlasti.

Arpad Fremond (Foto: szmsz.press)