Jedan od najaktivnijih kanjiških članova Saveza vojvođanskih Mađara, koji je takođe radio i kao savetnik za sport i omladinu u lokalnoj samoupravi između 2016. i 2018. godine, od 21. avgusta svoju političku karijeru nastavlja u Srpskoj naprednoj stranci. Zoran Teslić je od 2011. godine bio član SVM-a, odnosno, posle devet godina je odlučio tako, da budućnost vidi u drugoj stranci.

Mladi ljudi su naša snaga – rekao je predsednik ogranka Srpske napredne stranke u Kanjiži, gospodin Rakić, povodom pristupanja gospodina Teslića, koji nije samo mlad, već i usmeren na uspeh, a sada i član naše političke stranke. Svojim predanim radom, želimo da pokažemo građanima, da smo otvoreni za sve one koji su zajedno sa nama spremni da svojim zalaganjem, odgovornim radom i načinom života pretvore Kanjižu u takvo mesto u periodu od 2020 – 2025 gde će mišljenja i inovacije mladih biti budućnost. Srdačno pozdravljamo Zorana Teslića u našim redovima! – može se pročitati u postu objavljenom 21. avgusta na zvaničnoj Facebook stranici Srpske napredne stranke, a iz kojeg se jasno vidi da jedan gospodin rado i s ponosom prima drugog gospodina u svoju stranku.

Zanimljivost u ovom slučaju je ta, da je rezultat promene stranke taj, da Srpska napredna stranka, koja se nije ni kandidovala na izborima za Mađarski nacionalni savet, već ima jednog člana u istom: ovo se moglo dogoditi tako, da je Zoran Teslić ušao u MNS na listi Mađarska saradnja (= SVM), gde je pored saveta ušao i u Odbor za obrazovanje.

Zoran Teslić, foto: privatna arhiva, Facebook

Kako se nalazio na listi, naravno da je u kampanji napravljen i video o njemu koji promoviše Mađarsku saradnju:

Na stranici Mađarskog nacionalnog saveta, biografija Zorana Teslića se ovako završava:

Od 2011. godine je član Saveza vojvođanskih Mađara.

Još je samo to upitno, kada će ovo proširiti jednom rečenicom, koja bi glasila ovako:

Od 21. avgusta 2020. godine je član Srpske napredne stranke.

Izvor: Slobodan Mađar so (mađarska verzija teksta)

 Zoran Teslić je iz SVM-a prešao u SNS, fotografije: privatna arhiva, Facebook