Glumac Boris Komnenić, preminuo je u 64. godini posle duge i teške bolesti, kako javljaju novinske agencije.

Rođen je 29. marta 1957. godine u Puli, a posle završene gimnazije u Beogradu, upisuje glumu na Fakultetu dramskih umetnosti.

Od 1984. godine postaje stalni član Narodnog pozorišta, gde je postao i prvak drame. Od bezbroj uloga koje je ostvario na daskama koje život znače, publika je najviše zapamtila njegova ostvarenja u „Konaku“, gde je glumio rolu Aleksandra Obrenovića, u „Mefistu“ gde je glumio Hansa Miklasa, zatim u predstavi „Život je san“ gde je tumačio lik Astolfa i mnoge druge.

Ostvario je brojne nezaboravne uloge i na filmu i televiziji, a tako i u pozorištu. Njegova najpoznatija uloga na televiziji je svakako lik Saše Popadića u seriji „Bolji život“, a ostvario je izvanredne uloge i u mnogim filmovima i serijama, od kojih su najpoznatije „Bal na vodi“, „Vratiće se rode“, „Miris kiše na Balkanu“, „Sinđelići“, „Taksi bluz“ i tako dalje.

Priznanje „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu, nagradu koja se dodeljuje najboljem pozorišnom glumcu u Srbiji, Boris Komnenić je dobio 2010. godine.

Neka mu je slava i hvala za sve godine kojima je oplemenjivao umetnost svojom izvanrednom glumom.

Ljudmila Janković Gubik (Slobodna reč)

 Boris Komnenić, naslovna fotografija: screenshot