Bela Sel, bivši savezni kapiten jugoslovenske stonoteniske reprezentacije, preminuo je 1. decembra nakon duge bolesti u svojoj sedamdeset i osmoj godini.

Bela Sel je dugo bio član muške ekipe Sente koja je igrala u Prvoj ligi Jugoslavije, a potom je postao i trener muške i ženske ekipe saveza. Kao trener stonoteniskog kluba Senta osvojio i dva ekipna prvenstva Jugoslavije.Svoje igrače je uvek učio istrajnosti i skromnom stavu, što je i donelo rezultate, budući da udruženje duguje Beli period od desetak godina bogatog uspehom. Njegovo ime je zauvek upisano u istoriji stonog tenisa u Jugoslaviji i u svetu, s obzirom da je kao trener ženskog para Jasna Fazlić/Gordana Perkučin na Olimpijadi u Seulu 1988. godine osvojio bronzanu medalju, pa je do kraja života dobijao doživotnu rentu za izuzetna dostignuća u sportu. Tokom svoje trenerske karijere – a bio je i pomoćni trener muške reprezentacije – jugoslovenski igrači su osvojili nekoliko medalja na međunarodnim takmičenjima.

Nakon karijere trenera, bavio se proizvodnjom i distribucijom stonoteniske opreme, a izgradio je i fabriku u Kiškerešu u Mađarskoj, gde se i dan danas prave reketi.

Sahrana Bele Sela biće u subotu, 4. decembra u 12,30 časova na Gornjem gradskom groblju u Senti.

Ženska ekipa stonoteniskog kluba Senta početkom sedamdesetih godina (s leva na desno): Eržebet (rođ. Korpa) Teke, Bela Sel, Aniko (rođ. Der) Prihoda, Margit (rođ. Bakoš) Semeredi (Foto: STK Senta arhiva)