Goran Balog, predsednik Prvog amaterskog udruženja kuvara Senta, demantuje optužbe iznete na njegov račun. On je svoje saopštenje u poruci na srpskom jeziku poslao redakciji Sabad Mađar So-a tokom proteklog vikenda. On u saopštenju ističe, da udruženje nije učestvovalo u organizaciji Žetelačkih svečanosti u Gornjem Bregu. Sabad Mađar So je pisao o tome, da su Žetelački dani u Gornjem Bregu, koji su održani po šezdeseti put prošle godine praćeni manjim skandalom, te da će ove možda izostati.

U demantiju koji je dostavio Sabad Mađar So-u, Goran Balog tvrdi da je udruženje dobilo molbu da učestvuje u organizaciji i da su pregovori i počeli, međutim, kada je organizacija počela, Imre Es Sabo nije uključio i naveo udruženje kao organizatora. Kao dokaz, priložio je fotografiju Zahvalnice, na kojoj se vidi ko je organizator događaja. Goran Balog je sledeću fotografiju priložio uz demanti:

Što se tiče pehara, Prvo amatersko udruženje kuvara Senta, nije naručio nikakve pehare od Silvestera Sečeija. Pehare je naručio Imre Es Sabo, piše Goran Balog.

Tačno je da je naše udruženje apliciralo za organizaciju 60. Žetelačkih-Lovačkih dana 2021. godine, ali je pre potpisivanja ugovora promenilo plan projekta i dobijena finansijska sredstva iskoristilo za organizovanje drugih manifestacija, a za pomenute Žetelačke svečanosti ostavilo samo toliko novca, koliko je pokrivalo dosadašnje obaveze udruženja u vezi sa pomenutom svečanosti.

U svom saopštenju Goran Balog navodi da je za sadašnju situaciju odgovoran samo Imre Es Sabo, koji je prvo zatražio učešće PAUK-a, a potom ih i isključio iz nje.

Prvo amatersko udruženje kuvara Senta je ozbiljna organizacija koja nije zaslužila ovakav tretman od strane Imrea Es Saboa, zaključuje Goran Balog.

Žetelačke svečanosti (Foto: szmsz.press.)