Jedva da smo par puta trepnuli i već je 5. januar. Ne znam da li i vama vreme tako brzo prolazi kao nama, ali mi se jedva sustižemo, iako smo se u novogodišnjoj noći dogovorili da ćemo 2023. godine malo usporiti.

Ni Božić mi nije delovao tako mirno i došla sam do zaključka da problem mora da je u mojoj glavi, u kojoj vrvi od toliko posla i informacija, a koji u većini slučajeva ne bi trebalo da utiču na moj život, ali me izbace iz koloseka i remete harmoniju koju stvaram za nas. Rešenje, međutim, još uvek ne nalazim. Svet se promenio, i iako i dalje pripadam mlađoj srednjoj generaciji, sve teže podnosim digitalizaciju, sve novije i novije komunikacione platforme, gde ipak vidim svačije mišljenje i život, dok je moj sopstveni u pozadini.

Zato ove godine, s obzirom na to da više nije moguće izbaciti uređaje, jer tako funkcioniše svet, jedan od mojih ciljeva je da naučim da živim sa ovim novim okolnostima, a da uvek imam na umu sledeće: da se bavim onim, što je zaista važno.

Vama želim da u novoj godini nađete mir i harmoniju, gde god bili u vašem životu. Obratite pažnju na ono što je zaista važno i nemojte se plašiti da kažete ne, kada u dubini svog srca osećate da je odbijanje prava odluka. Pazite jedni na druge i vodite računa o svom zdravlju! Pored svega toga, želim da se i sledeće godine vidimo na istom mestu, u rubrikama Čaladi Ker-a! Srećna Nova Godina!

Srecna nova godina! (Foto: minikar.ru)