Bet Hart, čuvena američka blues i rock pevačica i muzičarka otkazala je svoju turneju po Americi. U zvaničnom objašnjenju na vebsajtu, njen tim je objavio sledeće:

„Dragi fanovi i pristalice,

danas inamo neke vesti koje treba da podelimo, a koje se tiču Betine koncertne turneje po SAD.

Žao nam je što moramo da vas obavestimo o odlaganju ove turneje. Bet je uvek ulivala srce i dušu u svoju muziku i nastupe, a vaša nepokolebljiva podrška joj znači ceo svet.

Međutim, Betino mentalno zdravlje je od najveće važnosti za nju i njen tim i verujemo da moramo dati prioritet njenom blagostanju u ovom trenutku.

U ovakvim trenucima, važno je zapamtiti da je traženje pomoći znak snage. Ako se vi ili neko koga poznajete bori sa ovakvim stvarima, preporučujemo vam da potražite stručnu pomoć.

Razumemo da bi ova vest mogla da bude razočaravajuća i izvinjavamo se zbog svih neprijatnosti koje ovo može izazvati. Pomerene datume ćemo objaviti čim budemo mogli, pa vas molimo da zadržite svoje karte, jer će važiti za nove datume. Obavestićemo vas o datumima čim budu potvrđeni. Ako imate bilo kakvih pitanja i nedoumica, obratite se na mestu gde ste kupili karte.

Posvećeni smo Betinom oporavku i željno očekujemo priliku da vam vratimo njenu muziku u bliskoj budućnosti.

Hvala vam na ljubavi i saosećanju. Zajedno, možemo da osiguramo da Bet dobije negu koja joj je potrebna i jedva čekamo da se uskoro ponovo vidimo“.

Bet Hart je jedna od najvećih živućih blues i rock pevačica, onaj ko poznaje njenu muziku, zna o čemu pričam. A onaj ko je 11. novembra 2017. godine bio na njenom koncertu u Hali Sportova na Novom Beogradu, a u okviru njene turneje Fire on the floor, još više.

Bet je rođena u Los Anđelesu u Kaliforniji, 24. januara 1972. godine. Peva, svira klavir, gitaru, bas gitaru, violončelo i perkusije. Proslavila se objavljivanjem singla „LA Song“ 1999. godine, sa drugog albuma Sreamin′ for My Supper. Objavila je oko 20 albuma, što studijskih, što sa čuvenim Bonamasom, po čemu je mnogi poznaju, što video albuma itd.

Ne čudi da je možda malo „izgorela“, s obzirom na način kojim prezentuje svoju muziku na koncertima, zaista je to svojevrstan spektakl emocija i najlepših tonova.

Nadamo se da će se Bet brzo oporaviti i nastaviti da svetu podaruje svoju divnu muziku i svoj divan glas.

Bet Hart (Foto: thefactorystl.com)