Ni ovo nije pošlo za rukom MAV-u, putnički vozovi između Segedina i Subotice mogu da krenu tek krajem novembra, prenosi szeged.hu. Kako ovaj portal prenosi, tako je železnička kompanija lagala Petera Sijartoa.

Poput nas i szeged.hu je takođe pitao MAV o pokretanju prevoza putnika, ali ni oni nisu dobili odgovore na svoja pitanja.

-Uzalud je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto najavio, redovan putničko-vozni saobraćaj između Segedina i Subotice ne može da počne sledeće nedelje. Prema najnovijim informacijama, to bi moglo biti moguće najpre krajem novembra – piše u svom članku novinski portal iz Segedina i dodaju da se ne bi iznenadili da MAV sačeka promenu rasporeda u decembru.

Prema informacijama iho-a, dva para vozova ne kreću zbog toga što sigurnosna oprema ne radi kako treba: električno podešavanje skretnice ne radi, pa su zaobilaznice resetovane na podešavanje na licu mesta (iako je jedna radila početkom nedelje, ali na kraju zbog bezbednosti nije povezana sa centralnim sistemom), a s druge strane ni stanične barijere ne funkcionišu kako treba.

Premijer Viktor Orban i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na polaganju kamena temeljca na železničkoj pruzi Subotica-Segedin pre tačno dve godine, 18. oktobra 2021. godine (Foto: Pannon RTV)