Ujutro 21. marta promenjeno je radno vreme drumskog graničnog prelaza Röszke-Horgoš, barem prema obaveštenju portala police.hu. Na sajtu mađarske policije navodi se da će prelaz od danas, odnosno od 21. marta ponovo biti otvoren od 7 do 19 časova.

Obaveštenje sa police.hu o radnom vremenu 21. marta ujutru (Screenshot)

Obaveštenje sa police.hu o radnom vremenu 21. marta ujutru (Screenshot)

S obzirom da su se o stalnosti celodnevnog radnog vremena oglašavali i Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, danas ujutro smo pozvali telefonom granični prelaz.

Na naše pitanje, granični policajac koji radi na drumskom graničnom prelazu Röszke, odlučno je rekao da „ne zna šta će biti na srpskoj strani, ali oni odlaze u sedam uveče i dolaze tek u sedam ujutru da otvore prelaz“. Dodao je da srpska strana naime može da drži otvoren prelaz, ali na mađarskoj strani neće biti nikoga da propusti putnike.

S druge strane, na prelazu kod autoputa Horgoš, gospođa je telefonom, nakon provere informacija, rekla da srpska strana radi 24 sata, računaju na celodnevno radno vreme, pa ne zna šta će biti posle sedam sati uveče.

Naša redakcija će tokom današnjeg dana pokušati da otkrije da li je došlo do nesporazuma i ako jeste, koji je razlog. Čim uspemo da dobijemo zvanične informacije, ažuriraćemo naš članak.

Granični prelaz Horgoš- Röszke (Foto: szmsz.press)