Goran Jovanović, nosilac liste koalicije Narodni pokret Srbije, Mađarski pokret, DZVM, Senta zaslužuje više, koji je želeo da na Televiziji Pannon predstavi ciljeve i planove koji definišu pomenutu koaliciju, doživeo je veoma neprijatno iznenađenje. Drugim rečima, želeo je da predstavi šta bi lista koja je na izborima u Senti pod rednim brojem četiri drugačije uradila od trenutno vladajućeg Saveza vojvođanskih Mađara i njegovog koalicionog partnera, Srpske napredne stranke.

-S obzirom da RTV Pannon očigledno pomno prati aktuelni izborni proces (tačnije predizborne aktivnosti SVM-a) i da ja – kao vodeći jedne od izbornih lista u Senti – do sada nisam dobio nikakav upit od njih, mislio sam da ih preduhitrim. Pozvao sam glavnog i odgovornog urednika televizije i pitao ga, da li možemo, u skladu sa izbornim zakonima i osnovnim pravilima novinarstva, da očekujemo da ćemo u ovo malo vremena što je preostalo, dobiti priliku da predstavimo našu izbornu listu i program, dok ne nastupi izborna tišina. Urednik je tražio malo vremena da se o ovome konsultuje (pitam se, sa kim?), pa će se onda javiti – može se pročitati u Jovanovićevoj objavi na Fejsbuku, koja se ovako nastavlja:

-Nije prošlo mnogo vremena, kada mi je zazvonio telefon. Na drugom kraju linije bio je urednik programa  Közügyek (Javni poslovi, prim. prev.), koji mi je rekao da kad sam ih već ovako potražio dobiću pet minuta da predstavim našu listu – napisao je Goran Jovanović, što mu se u prvi mah činilo prihvatljivim, ali se razgovor nastavio ovako:

-Obavestio me je i da se program neće emitovati uživo, već sa snimka, kao i da će važiti još jedno pravilo: da se u programu ne pominju druge liste ili partije. Pre svega, da se ne kritikuju, da se nazivaju negativnim atributima, na primer predsednika opštine Senta ili druge političare na vlasti, jer se „ovo ne uklapa u profil programa“ (!). Pošto sam ovo čuo, zahvalio sam mu se na „prilici“ i rekao da ne želim da je iskoristim.

Jovanović je još dodao i to da je ovo još jedan dokaz koliko je izborna trka neravnopravna, a pokazuje i stanje medijskih kuća pod kontrolom MNS-a

Kontrola medija (Foto: szmsz.press)