Gabor Kazinci i njegova životna saputnica Karolina podižu sedmoro dece. Iako su oboje mladi, Karolina ima 34, a Gabor 39 godina, lošeg su zdravstvenog stanja. Karolina je imala tumor na mozgu, te je posle operacije izgubila vid, pa Gabor radi sve kod kuće.

-Ja kuvam, donosim-odnosim decu, jer ona nažalost ovo ne može da radi, tako da ja zbog svega ovoga nemam vremena da idem da radim. I moje zdravstveno stanje je promenljivo, s obzirom da imam problema sa kičmom i oštećenje kukova, pa se nekada borim sa jakim bolovima. Prošle zime su tri i po meseca dolazili kući da mi daju inekcije, jer nisam mogao da ustanem iz kreveta.

Najmlađe dete ima 2,5 godina, sledeće 5, pa 7, 9, 10 i 14, najstarije dete ide u srednju školu u Suboticu.

Karolina kaže da ima oštećenje vida od 90 posto.

-Kod kuće sam naučila da se krećem, pomažem pri čišćenju krompira, ali više od toga ne mogu da radim.

Ko ima mogućnosti i želi da pomogne porodici Kazinci, može to da uradi na više načina. Članovi porodice su nam rekli da im zapravo sve treba, ali najviše drvo za ogrev. Njihov trenutni izvor prihoda je socijalna pomoć, dečiji dodatak i Gabor pokušava da proda stvari koje je nasledio od svog oca. Dobrodošlo im je skoro sve, nameštaj, pokrivači, jastuci, odeća i obuća svih veličina. Treba im i hrana koja može da stoji, prašak za pranje veša, a slatkiši i igračke bi takođe bili dobrodošli s obzirom da dolaze praznici.

Njihova adresa: Senta, Cerska ulica 4, gde se može odneti drvo za ogrev ili nameštaj. Broj bankovnog računa Gabora Kazincija: 265 000000495213137 (Raiffeisen banka).

Od 13. decembra do Božića (25. decembra, prim. prev.) kuriri ZENSODE će skupljati donacije u Senti, Tornjošu, Keviju, Gornjem Bregu, Padeju, Adi, Molu, Bačkom Petrovom Selu, Trešnjevcu, Adorjanu (Nadrljan), Kanjiži, Čoki i Crnoj Bari. Ponude možete javiti na 069/555-89-23, gde se možete dogovoriti o danu preuzimanja.

Porodica Kazinci iz Sente (Foto: Margareta Tomo)