Da biti slavan i bogat ne znači biti i srećan, pokazuje upravo vest koju je prenela agencija AP, a to je da je suprug Britni Spirs, iransko-američki model Sem Ašgari podneo zahtev za razvod od pomenute superzvezde, i to samo posle 14 meseci braka.

Osoba koja je bliska Ašgariju, ali nije ovlašćena da govori javno, potvrdila je agenciji da je zahtev podnesen u sredu, nekoliko sati nakon što je nekoliko medijskih kuća, uključujući i TMZ i magazin People, izvestilo da se par razdvojio.

Britni se udala za Ašgarija u njenom domu u Kaliforniji, 9. juna 2022. godine, a gosti su između ostalih bili i Selena Gomez, Dru Barimor, Paris Hilton i Madona. Venčanje se smatralo prekretnicom u njenom tek obnovljenom životu, a nakon raspuštanja konzervatorskog nadzora (otac Britni Spirs je imao nadzor nad njenim finansijama i imovinom više od 13 godina) šest meseci ranije, koje je kontrolisalo njen život više od 13 godina. Pop superzvezda je upoznala Ašgarija, koji je model i glumac, i počela da se zabavlja sa njim 2016. godine, kada se pojavio u njenom spotu za pesmu „Slumber party“. Ona je svoju želju da se uda za Ašgarija navela među ostalim razlozima zbog čega želi da se prekine konzervatorski nadzor, koji je to sprečavao. Njih dvoje su objavili veridbu u septembru 2021. godine, pošto je postalo jasno da će ona biti oslobođena konzervatorskog nadzora, a koji je i okončan tog novembra.

Spirs je izjavila da su ona i Ašgari izgubili bebu rano u njenoj trudnoći u maju 2022. godine, mesec dana pre nego što su se venčali.

Njihov brak je prvi za 29-godišnjeg Ašgarija i treći za 41-godišnju pevačicu. Ona je 2004. godine bila u braku manje od tri dana sa prijateljem iz detinjstva Džejsonom Aleksanderom, koji je pokušao da upropasti njeno venčanje sa Ašgarijem, te je kasnije osuđen za upadanje na tuđ posed i uznemiravanje. 2004. se udala za plesača Kevina Federlajna. Njihov trogodišnji brak bio je u periodu intenzivne medijske kritike Britni i sve veće borbe za njeno mentalno zdravlje. Federlajn je otac njena dva sina koji su sad tinejdžeri i ima starateljstvo nad njima.

Ona je 2008. godine stavljena pod konzervatorski nadzor, koji je vodio njen otac. U početku se dobro snašla u okviru tog aranžmana, nastavivši da izdaje ploče, snima spotove i nastupa uživo, uključujući i veliki koncert u Las Vegasu. Ali kako se sve manje pojavljivala u javnosti, fanovi su počeli da zahtevaju da sud oslobodi Britni, te osnovali nešto što je na kraju preraslo u veliki pokret.

Otkako je nadzor završen, Spirs je izdala nove stvari, uključujući i saradnju sa Eltonom Džonom 2022. godine, ali godinama nije nastupala uživo, niti je to najavljivala.

Njeni memoari, „Žena u meni“, trebalo bi da budu objavljeni u oktobru ove godine.

Ali, da li su skandali jedino što je obeležilo dosadašnji život ove velike pop zvezde?

Zasigurno da nisu.

Ono što je poznato jeste da je rođena 2. decembra 1981. godine u Mek Kombu u Misisipiju i da je američka pevačica, plesačica i glumica.

Takođe je poznato da se proslavila svojim debitantskim singlom 1998. godine, pod nazivom „Baby one more time“. Ovaj sing je bukvalno katapultirao u muzičkoj industriji, postao instant hit i lansirao je na muzičke liste na visoko mesto širom sveta.

Britni je prodala više od 100 miliona ploča širom sveta. Jedan je od najprodavanijih muzičkih izvođača svih vremena.

Osvojila je brojne nagrade tokom svoje karijere, uključujući i prestižnu nagradu Grammy.

Uglavnom se pričalo o skandalima, njenoj borbi za sopstveno mentalno zdravlje i sve što je uz to išlo.

Ali, ono što se manje zna je da je Britni svoju platformu koristila da podrži različite dobrotvorne svrhe, uključujući i dobrotvorne organizacije za decu, pomoć u katastrofama i za podizanje svesti o HIV/AIDS-u. Takođe je bila otvorena o svojoj borbi za mentalno zdravlje, podižući svest i zalažući se za podršku mentalnom zdravlju. Aktivno učestvuje u dobrotvornim poduhvatima, koristeći svoj uticaj da pozitivno utiče na živote drugih.

Da nije zlato sve što sija, da životi slavnih takođe mogu da budu neprestana borba, pokazuje i gore napisano. Neko će reći, bolje da budem tužan u zlatnoj kadi, nego u trošnoj kući.

A ja ću reći, po cenu da zvučim kao predstavnik hippy pokreta, neka niko ne bude tužan nigde, to bi bilo najbolje.

Ono što je sigurno je da ne možemo zapravo znati ničiju priču, niti imamo pravo bilo koga osuditi, ako nismo hodali barem milju u njegovim cipelama.

Britni Spirs i Sem Ašgari (Foto: people.com)