-Ćao! Šanji?! Šta radite? Čitam nešto vesti, kao i obično, pa moram da znam da li „hoćete da se povučete“ uveče? Zašto meni niko ništa nije javio? Peter i ja smo se još početkom meseca dogovorili da ima dovoljno gostiju, pa će kafana biti otvorena od 0-24, ne razumem šta se od tada promenilo, Šanji?

-Nije se ništa promenilo. Samo toliko, da nema ko da radi. Ne mogu da ubedim šankere da stoje tu dvanaest sati u dve smene. A da ne pričam o tome da nam niste rekli na vreme da se plan promenio i da bi i posle dvadesetog trebali da dirinčimo danonoćno. A moramo priznati i to da se noću i u zoru i ne pije više toliko, kao ranije. Za vreme praznika okej, ali ni gastarbajteri ne mogu više da podnesu toliko lokanje… Pa su moji radnici rekli da se oni povlače uveče u sedam. Ništa ih drugo ne interesuje.

-Daj, Šanji, ne zezaj. Ne može se kafana zatvoriti u sedam uveče! Šta će biti sa onima koji kasnije izlaze sa radnog mesta, barem taj jedan fićok da nategnu? Ne treba dozvoliti da od ovog nastane međunarodni incident. Još danas rešite nekako da barem do jedanaest uveče primite goste. I Peter ti to isto poručuje, iako je on sada u inostranstvu. Onda nemojte ni počinjati u sedam ujutru, jer onima kojima treba taj jedan fićok, ti već moraju do tada da budu na poslu. Znači, treba da počnete da radite u pet ujutru i da gurate do jedanaest uveče. To je dogovor. Rakija je takođe potrebna, kao i pelinkovac. Kao i do sada. Da i jedna i druga strana dobro prođu.

-I kako ja sad ovo da saopštim onima koji su hteli danas u sedam uveče da idu kući?

-Ne znam, brate. Znam kako ću ja mojima da saopštim. Probaj i ti tako. Vanredne i dobre vesti onima koji piju. Kafana se neće zatvarati u sedam, nego će ubuduće raditi od 5 do 23 sata.

-Ali bilo je reči o tome da ćemo biti otvoreni 24 sata, što je sad ovo uspeh?

-Ti samo reci šankerima sledeće: postigao si ogroman uspeh, uspeo si da pregovaraš sa šefovima. Bilo je da ćete ubuduće raditi 24 sata, ali si ti postigao da mogu da se odmore između jedanaest uveče i pet ujutru. Videćeš da će se radovati! Još će ti se i zahvaljivati!

Šank (Foto: vodi.rs)