Da se razumemo, oni koji nas više od decenije (samo ovaj put, jer tu su oni stalno prisutni) drže u pomrčini, ti nam svetlo doneti neće.

Imaćemo prosečne plate 1000 evra, bla, bla, tona gluposti. Prošetajte samo do obližnje prodavnice, pa razmislite o tome šta ste pre par meseci mogli da kupite za na primer, hiljadu dinara, te pogledajte šta sada možete da kupite.

Znači, sve što bilo ko iz aktuelne vlasti truća je obična gomila budalaština u cilju izborne kampanje. Pa sad, ako neko poveruje, poveruje. A ono što je i najstrašnije u celoj priči je da ima ko veruje u te njihove bajke, s obzirom da oni i obrazovanje vode u ovoj državi, te je veoma moguće da je isto baš zato sistematski uništeno, ne bi li dobili savršenu masu za manipulaciju. Druga strana mora da im se prikloni jer sve radi iz interesa, pa im nije ni bitno i da je crni đavo na vlasti, samo da se oni opare i da njihove guzice budu namirene. Kritičko mišljenje, to jest ono koje sprovodimo svojom glavom, u ovoj državi jedva da postoji. Pomalja se glava nečemu što bi moglo da promeni ovaj čemer u kome živimo, ali da se razumemo, ko god posle ovih dođe na vlast, neće imati lak posao. Tek će se saznati šta su sve rasprodali, otuđili, upropastili.

A sa druge strane i one priče Nemanje Šarovića meni uopšte ne deluju kao karikiranje, jednom radikal, uvek radikal, manimo se priča. I nemoj da je nekom dao ideju. U svakom slučaju, idejni nacrt spomenika deluje jezivo i groteskno, barem meni, pa makar bio i šala.

Elem, aktuelna vlast je nama samo zamazivala oči, a ako malo bolje razmislite, koji su to problem oni rešili? Još su hteli i onaj ubogi Rio Tinto da nam natovare na vrat ne bi li nas sve potrovali.

Pa da vidimo.

Ima tu pozamašno mnogo nerazjašnjenih stvari, a jasno je samo zašto nisu razotkrivene. Zato što nekom to ne ide u korist. Elem.

Ko je naredio ubistvo Slavka Ćuruvije i Olivera Ivanovića? Ko je rušio u Savamaloj? Ko je ubio Vladimira Cvijana? Ko je Belivuku bio šef? Gde nestade onaj kofer sa parama? Ko je ukrao preko Telekoma 200 miliona evra i kupio Kopernikus? Ko je zapravo vlasnik Beograda na vodi? Ko je pravi vlasnik PKB-a? Šta bi sa aferom Jovanjica? I još tona nerazjašnjenih ubistava, afera i svega…

Da uopšte ne pominjemo sramotu nad sramotama, a to je da su isti oni koji su nas bombardovali savetnici aktuelnog nam predsednika. Setite se samo ko je na 18. godišnjicu NATO agresije bio pozvan da održi govoranciju na mitingu naprednjaka. Lično i personalno isti onaj koji nas je između ostalih i bombardovao, Gerhard Šreder. Odjednom je proglašen prijateljem Srbije. Kakav bre prijatelj? I to je proglašen prijateljem od strane istih onih koji su svojevremeno izjavljivali da će isti ti, između ostalih, koji su sada savetnici predsednika države uskoro odgovarati u nekom novom Nirnbergu za sve zločine koje su počinili nad srpskim narodom i nad ovom zemljom. Da, vidim, ubiše se od polaganja računa, osim ako držanje govora ne spada pod to. Kratka nam je pamet mnogo izgleda.

I onda kada saberete dva i dva, shvatite da je aktuelnoj vlasti bitna samo jedna stvar, a to su oni sami i njihovi interesi. Nemamo mi nikakve veze sa tim. I ovo što se ovde već godinama događa je vređanje inteligencije, naše inteligencije. Ako je uopšte još imamo. A da li je imamo, trebalo bi da pokažemo 3. aprila. I nema tu, bojkotujem. Možete da bojkotujete samo svoje živote i živote svojih potomaka, a to je, morate priznati najgore što neko u ovom trenutku može da uradi. Ako već kojekakve voditeljke vređaju studente, tu istu decu, govorivši da ako im se da po 1000 dinara, pojaviće se gde god hoćete, nemojmo barem mi da ih vređamo neizlaženjem na izbore. Iskoristite svoje ustavno pravo i nemojte glasati više za mrak u kom godinama već živimo.

Tako da, ako vam je mio vaš život i život vaše dece, nemojte glasati za aktuelnu vlast. Dajte malo da promenimo, jer gore teško da može da bude.

Zato pamet u glavu 3. aprila. I ne prodajte svoj glas za sitne pare. Polagaćemo jednog dana račune svojoj deci i svojim unucima. Nemojte da vas pitaju gde vam je pamet bila.

Nemanja Šarović (Foto: Twitter/Nemanja Šarović)