Dva dana nakon što je Žofija Sabo Dekanj, u ime građanske grupe Zajedno za bolju Sentu objavila da su započeli prikupljanje potpisa za smanjenje troškova vrtića, to jest za ukidanje obaveznih troškova predškolske godine, mesna organizacija Saveza vojvođanskih Mađara sazvala je za ponedeljak ujutru konferenciju za novinare za novine koje izveštavaju primereno ovoj stranci (naravno ni Čaladi Ker, a ni Sabad Mađar So nije bio pozvan na ovu konferenciju za novinare).

Prema izveštaju Mađar So-a, Hajnalka Buranj, predsednica organizacije u Senti, najavila je sledeće: „Prva promena koju želimo da sprovedemo je da podstaknemo opštinu Senta da usvoji porodični pristup, stoga bismo želeli što pre da organizujemo besplatni vrtić. Od sledeće godine svakako želimo da vrtić bude jeftiniji nego do sada“.

Predsednica opštinske organizacije je govorila i o tome da „svakom delu grada nedostaju igrališta koja mogu da se koriste i da zadovolje današnja očekivanja, tako da svakako prioritet smatraju renoviranje postojećih i izgradnju novih“. U Opštinskoj organizaciji SVM-a renoviranje je obavljeno proletos, a zašto je toliko dugo trebalo čekati na ova dva saopštenja, to bi moglo da kaže samo novo rukovodstvo, ali izgleda da na konferenciji za novinare nije bilo novinara koji bi pitali ovo.

Oni koji žele da budu sigurni i potpišu inicijativu grupe građana to mogu učiniti svakog radnog dana u periodu od 10 do 12 časova, kao i od 17 do 18 časova ispred kancelarije organizacije (preko puta policije), a u slučaju kiše u kancelariji, dok subotom inicijativu možete potpisati od 9 do 11 časova.

Zabavištanci (Foto: pixabay.com)