Pre saopštavanja ovakvih informacija, običaj je da se zamole ljudi, ako stoje da sednu, a ako već sede da ostanu da sede, ali ni to ne pomaže, jer će svakako da padnu na leđa čuvši vesti. Kao što je poznato, na imanju Jovanjica je tokom policijske akcije zaplenjeno 1,6 tona marihuane, ali – uprkos tome da je ovo ogromna količina – nije ovo prava senzacija, već to, što se prvooptuženi  na sudu branio time, da su oni uzgajali industrijsku konoplju, međutim, biljka je zbog stresa povećala sadržaj THC-a i pretvorila se u indijsku konoplju, odnosno marihuanu.

Ovo me podsetilo na slučaj kada je optuženi ulazio u najsitnije detalje, ispričajući tokom ispitivanja sve – ko je koga tukao, ko je koristio stolicu, ko pivsku flašu – da bi na kraju saopštio: Ali gospodine sudija, hajde da razjasnimo nešto, ja nisam ni bio tamo!

Ali, nemojmo se udaljiti od prvobitne teme, a to je uticaj stresa na biljke. Ako pođemo od toga da se zbog stresa i učinak ljudi promeni, uglavnom u lošijem smeru, nažalost, pa zašto se to ne bi dogodilo i sa biljkama. Ko ima mogućnosti za to, savetujem sledeće:

-saopštite paradajzu da rastu cene mesa i benzina. Kao rezultat toga, biljka bi trebala da postane sušeni paradajz, koji je veoma ukusan, pa ko ga ne bi voleo

-recite grožđu, da je sam ministar poljoprivrede izjavio da se cena suncokretovog ulja po litru trenutno kreće između 165 i 205 dinara. Ako ste činjenice izneli u dramatičnom tonu zajedno sa dovoljno brige, posle par dana, udobno zavaljeni u fotelju, možete uživati u užinanju grožđica iz male staklene činije.

-ne okolišajte, budite iskreni i sa zasadom krastavaca, neka i ta biljka zna, da bi početkom sledeće godine moglo da dođe do problema sa snabdevanjem gasom i električnom energijom. Ako nakon toga što su čuli ovu vest za par nedelja ne postanu ukusni kiseli krastavčići, onda ste imali posla sa socijalno neosetljivim društvom

Želimo vam puno uspeha u konzumiranju stresiranih delikatesa.

P.S. Ne pokušavajte ovo sa industrijskom konopljom, ima ko je već nagrabusio

Foto: zelenihit.rs