Margot Robi glumi glavnu ulogu u filmu „Barbi“, čija je produkcija navodno zahtevala zapanjujuće količine pink boje, izveštavaju svetski mediji.

Kreatori ovog dugo iščekivanog filma kažu da su potrošili celokupnu globalnu ponudu jedne kompanije nijanse pink boje.

Glavni trejler filma otkriva monumentalnu verziju Barbine kultne trospratnice Dreamhouse (u kompletu sa garderoberom i bazenom u obliku bubrega sa spiralnim toboganom), a i njena Korveta kabriolet i utopijski grad na plaži, izlozi i još mnogo toga, jarko su pink boje.

Režiserka Greta Gervig težila je „autentičnoj izveštačenosti“ u svim aspektima seta, kako je izjavila za časopis Architectural Digest.

„Želela sam da ružičaste boje budu veoma jarke i da sve bude skoro previše“ – rekla je Gervig.

Gledaoci će u ovo moći uskoro i lično da se uvere, jer film, za koji kažu da je namenjen podjednako i ljubiteljima i mrziteljima, stiže u bioskope 21. jula.

Da napomenemo, čuvenog partnera Barbi, Kena, igra Rajan Gosling. Puno je misterija od samog početka nastanka ovog filma. Januara 2019. godine, potvrđeno je da će glavnu ulogu u filmu igrati Margot Robi, a Rajan Gosling se snimanju pridružio tek oktobra 2021. godine. Iako je Warner Bros objavio promotivne slike Robi i Goslinga, stvarna radnja je zapravo čvrsto držana u tajnosti. I to nije sve što se tiče zvezda.

Vil Ferel se takođe pojavljuje u filmu, a igraće generalnog direktora kompanije Mattel (kompanija koja proizvodi Barbi lutku).

Dana 4. aprila 2023. godine, na zvaničnom Instagram nalogu filma, predstavljeni su razni posteri likova, u kojima su konačno otkrili ko sve i koga igra. Kingsli Ben-Adir, Skot Evans, Ncuti Gatva igraju različite verzije Kena, dok Hari Nef, Ema Meki, Dua Lipa, Ana Kruz Kejn, Šaron Runi, Isa Rae, Kejt Mekinon, Nikola Kaflan, Aleksandra Šip i Ritu Arja igraju različite verzije Barbi. Pored toga, Emerald Fenel igra Midž, dok Majkl Sera igra Alana.

Plakati likova takođe predstavljaju i likove koji su drugačiji, Ameriku Fereru kao „ljudsko biće“, Arijanu Grinblat kao drugo „ljudsko biće“, Helen Miren kao „naratora“, Konora Svindelsa kao „pripravnika“ i Džejmija Demetrijua kao „odelo“.

Bilo je dosta pretpostavki o tome o čemu će biti predstojeći Barbi film, ali do sada ništa nije potvrđeno. Ferera je za časopis People izjavila da ljudi zapravo nemaju pojma šta da očekuju od filma, s obzirom na takvu misteriju u vezi istog. „Šta god da mislite da je, nije to. Nešto je drugo.“

Kako god, ništa se ne zna zasigurno, fanovi Barbi nestrpljivo iščekuju film, a svi se slažu u tome da će biti apsolutno neočekivan, a možda je to samo način da se privuče pažnja, jer što je više misterije u vezi nečega, sve više jedva čekamo da otkrijemo o čemu je reč.

Da li će film biti totalno razočaranje ili totalni hit, ostaje da se vidi 21. jula.

Lutke Barbi i Ken i glavni protagonisti pomenutog filma (Foto: people.com)